Tilgjengelighetserklæring for Brakar Fleks

  • Brakar Fleks
  • iOS / iPadOS
  • 3.18
  • Mobiltelefon
  • BRAKAR AS, organisasjonsnummer 995 082 454
Erklæringen er oppdatert

I hvilken grad er nettstedet i samsvar med kravene til universell utforming?

Appen er delvis i samsvar med kravene til universell utforming av ikt.

Det er brudd på 6 av 42 krav i regelverket.

Hva betyr bruddene for brukerne?

Bruddene som er registrert i denne erklæringen får spesielt konsekvenser for brukere som har følgende forutsetninger:

  • Bruk uten syn
  • Bruk med avgrenset syn
  • Bruk uten fargesyn
  • Bruk med nedsatt bevegelsesevne eller styrke
  • Bruk med begrenset rekkevidde
  • Bruk med nedsatt kognisjon

Meld gjerne fra om brudd på kravene

Vi ønsker tilbakemelding fra brukerne.

  • Har du oppdaget feil og mangler knyttet til universell utforming av nettstedet?
  • Trenger du alternativ til innhold som ikke er universelt utformet?
  • Har du innspill til forbedringer av nettstedet?

Du kontakter oss via:

Klage

Diskrimineringsnemnda behandler klager om brudd på regelverket. Du finner informasjon om hvordan du klager på nettstedet til Diskrimineringsnemnda. Du kan også klage på manglende eller sent svar på tilbakemeldinger du har sendt til oss.


Status for innhold som ikke er universelt utformet

Vi har innhold på nettstedet som ikke er universelt utformet. Vi redegjør for hvilket innhold det gjelder, årsaken til at vi ikke følger kravene til universell utforming av ikt og hva det betyr for brukeren. Det er presentert i samme rekkefølge som kravene i WCAG 2.1-standarden.
BRAKAR AS kategoriserer innholdet som ikke er universelt utformet på Brakar Fleks slik:

Prinsipp 1. Mulig å oppfatte

Informasjon skal være presentert på en måte brukeren kan oppfatte. Det vil si at informasjon ikke bare skal kunne oppfattes med én enkelt sans. For å se grafikk trenger du for eksempel en skjerm og synssansen. Derfor skal bilder ha en alternativ tekst, i følge WCAG. Tekst kan også bli presentert på mange ulike måter, blant annet som punktskrift, syntetisk tale, på skjerm, tolkes som tegnspråk eller som symbol. WCAG krever derfor at tekst blir brukt som alternativ til lyd, film og bilder.

Innhold som bryter kravet

Webversjon fungerer. Støtte for rotering i app er ikke prioritert. 

Tilgjengelige alternativ

Webversjon kan vises både stående og liggende. 

Innhold som bryter kravet

Flesteparten av knappene er merket, men ikke alle inndataene er merket.
Formålet med visse inndatafelt kan ikke bestemmes programmatiske på grunn av begrensninger i eldre kode og tredjepartsintegrasjoner som ikke støtter de nyeste tilgjengelighetsstandardene.

Brukere med dårlig syn kan møte utfordringer med å forstå formålet med hvert inndatafelt, noe som kan føre til inndatafeil eller tregere utfylling av skjemaet.

Innhold som bryter kravet

Noen UI-elementer oppfyller ikke 3:1 kontrastforholdet på grunn av estetiske designvalg som er ment å være i samsvar med retningslinjene for bedriftens merkevare. 

Brukere med synshemninger som fargeblindhet kan finne det vanskelig å skille visse UI-komponenter, noe som kan påvirke brukervennligheten til applikasjonen.

Forbedringer av farge og kontrast er planlagt på kort sikt.

Prinsipp 2. Mulig å betjene

Web er interaktivt. Det er viktig at brukerne for eksempel kan navigere, velge knapper og sette haker i avkryssingsfelt, med det utstyret og den hjelpemiddelteknologien de bruker. Dette betyr for eksempel at det ikke bare skal være mulig å bruke mus. Alt innhold og all funksjonalitet skal også kunne brukes bare med tastaturet.

Innhold som bryter kravet

Noen av våre brukergrensesnittkomponenter bruker visuelle designelementer, som ikoner eller ikke-tekstlig grafikk i etiketter. Dette kan føre til at det programmatiske navnet ikke stemmer nøyaktig overens med den visuelle presentasjonen. Dette skyldes ofte designbeslutninger som tar sikte på å forbedre estetisk appell og minimere tekst på skjermen.

Brukere som er avhengige av skjermlesere eller andre hjelpeteknologier kan oppleve forvirring hvis den talte utgangen fra hjelpeteknologien ikke stemmer overens med den visuelle etiketten, noe som potensielt gjør navigasjon og bruk av programvaren mer utfordrende.
Når det er mulig, legges det til ekstra kontekst i etikettene for å gi brukere uten synssans den konteksten som brukere med synssans får fra visuelle ledetråder.

Prinsipp 3. Forståelig

Målet med nettsteder er at brukerne skal forstå hvordan sidene skal brukes og informasjonen de får. Det handler om at nettstedet er forutsigbart, har et enkelt språk og god hjelpefunksjonalitet. Rett koding er viktig for at nettstedet skal fungere med hjelpemiddelteknologi, for eksempel vil rett språk på siden sørge for at teksten blir lest opp på rett måte for brukere med talesyntese.

Innhold som bryter kravet

Ikke alle inndatafeil gir forslag til korrigering på grunn av kompleksiteten til inndata-scenarioene og den potensielle risikoen for å eksponere sikre eller kritiske innhold.

Brukere kan trenge ekstra tid for å rette opp feil, og noen kan trenge hjelp for å rette inndatafeil.

Vi har brukerdokumentasjon og kundestøtte som kan hjelpe brukere med å rette opp inndatafeil.

Prinsipp 4. Robust

Rett koding av nettstedet er viktig, og dette er som regel ivaretatt med bruk av standardelement i HTML. Valider at koden på nettstedet er rett. Dette er spesielt viktig dersom du bruker ny teknologi eller lager egne element (custom widgets).

Innhold som bryter kravet

Noe dynamiske innhold som genereres av skript, støtter kanskje ikke fullstendig programmatiske bestemmelser av navn, rolle og verdi på grunn av kompatibilitetsproblemer med eldre teknologier som fortsatt er i bruk.

Dette kan begrense evnen til hjelpeteknologier til å samhandle fullt ut med applikasjonen, og potensielt hindre brukeropplevelsen.


Test og vurdering av nettstedet

Vi fikk ekstern hjelp til test og vurdering av nettstedet.

Om erklæringen

  • Tilgjengelighetserklæringen er sist oppdatert .
  • Tilgjengelighetserklæring for denne appen ble opprettet første gang .