Tilgjengelighetserklæring for PiggAv

  • PiggAv
  • OSLO KOMMUNE, organisasjonsnummer 958 935 420
Erklæringen er ikke oppdatert

I hvilken grad er nettstedet i samsvar med kravene til universell utforming?

Nettstedet er delvis i samsvar med kravene til universell utforming av ikt.

Det er brudd på 3 av 47 krav i regelverket.

Hva betyr bruddene for brukerne?

Bruddene som er registrert i denne erklæringen får spesielt konsekvenser for brukere som har følgende forutsetninger:

  • Bruk uten syn
  • Bruk med avgrenset syn
  • Bruk med nedsatt bevegelsesevne eller styrke
  • Bruk med begrenset rekkevidde
  • Bruk med nedsatt kognisjon

Meld gjerne fra om brudd på kravene

Vi ønsker tilbakemelding fra brukerne.

  • Har du oppdaget feil og mangler knyttet til universell utforming av nettstedet?
  • Trenger du alternativ til innhold som ikke er universelt utformet?
  • Har du innspill til forbedringer av nettstedet?

Du kontakter oss via:

Klage

Diskrimineringsnemnda behandler klager om brudd på regelverket. Du finner informasjon om hvordan du klager på nettstedet til Diskrimineringsnemnda. Du kan også klage på manglende eller sent svar på tilbakemeldinger du har sendt til oss.


Status for innhold som ikke er universelt utformet

Vi har innhold på nettstedet som ikke er universelt utformet. Vi redegjør for hvilket innhold det gjelder, årsaken til at vi ikke følger kravene til universell utforming av ikt og hva det betyr for brukeren. Det er presentert i samme rekkefølge som kravene i WCAG 2.1-standarden.
OSLO KOMMUNE kategoriserer innholdet som ikke er universelt utformet på PiggAv slik:

Prinsipp 2. Mulig å betjene

Web er interaktivt. Det er viktig at brukerne for eksempel kan navigere, velge knapper og sette haker i avkryssingsfelt, med det utstyret og den hjelpemiddelteknologien de bruker. Dette betyr for eksempel at det ikke bare skal være mulig å bruke mus. Alt innhold og all funksjonalitet skal også kunne brukes bare med tastaturet.

Innhold som bryter kravet

Når man skal velge tid via tastatur eller pekeren aktiveres tidvelgeren og antall minutter eller timer går opp eller ned. Det finnes ingen måte kansellere hendelsen på, det kan være vanskelig for brukere med nedsatte kognisjon, motorfunksjoner eller syn. 

Prinsipp 3. Forståelig

Målet med nettsteder er at brukerne skal forstå hvordan sidene skal brukes og informasjonen de får. Det handler om at nettstedet er forutsigbart, har et enkelt språk og god hjelpefunksjonalitet. Rett koding er viktig for at nettstedet skal fungere med hjelpemiddelteknologi, for eksempel vil rett språk på siden sørge for at teksten blir lest opp på rett måte for brukere med talesyntese.

Innhold som bryter kravet

Brukeren får ikke vite at "*" betyr påkrevde felt. Det burde vært en forklaring i starten av skjemaene, eller at "*" ble lest opp som "dette feltet er påkrevd" for assisterende teknologier. Brukere med nedsatt kognisjon bil slite med å forstå hva dette betyr. I tillegg er ikke ledetekstene riktig programmatisk tilknyttet skjemaelementene, dette er gjennomgående for alle skjemaene i løsningen. Dette kan gjøre at assisterende teknologier ikke leser opp riktig ledetekst til tilhørende skjemaelement.

Innhold som bryter kravet

I skjema for å registrere en bruker får man ikke feilbeskjed om man ikke fyller inn epost. Det gjør det vansklig for alle brukere å vite hva som er galt og hvordan man skal få rettet opp feilen. Det er generelt sett dårlige feilbeskjeder, det burde vært bedre hint og veileding til hvordan feilen kan rettes opp når man får feil i skjemaene.


Test og vurdering av nettstedet

Vi har selv testet og vurdert nettstedet.

Om erklæringen

  • Tilgjengelighetserklæringen er sist oppdatert .
  • Tilgjengelighetserklæring for dette nettstedet ble opprettet første gang .