Tilgjengelighetserklæring for panopto

  • panopto
  • HØGSKOLEN I ØSTFOLD, organisasjonsnummer 971 567 376
Erklæringen er oppdatert

I hvilken grad er nettstedet i samsvar med kravene til universell utforming?

Nettstedet er delvis i samsvar med kravene til universell utforming av ikt.

Det er brudd på 1 av 48 krav i regelverket.

Hva betyr bruddene for brukerne?

Bruddene som er registrert i denne erklæringen får spesielt konsekvenser for brukere som har følgende forutsetninger:

  • Bruk med avgrenset syn

Meld gjerne fra om brudd på kravene

Vi ønsker tilbakemelding fra brukerne.

  • Har du oppdaget feil og mangler knyttet til universell utforming av nettstedet?
  • Trenger du alternativ til innhold som ikke er universelt utformet?
  • Har du innspill til forbedringer av nettstedet?

Du kontakter oss via:

Klage

Diskrimineringsnemnda behandler klager om brudd på regelverket. Du finner informasjon om hvordan du klager på nettstedet til Diskrimineringsnemnda. Du kan også klage på manglende eller sent svar på tilbakemeldinger du har sendt til oss.


Status for innhold som ikke er universelt utformet

Vi har innhold på nettstedet som ikke er universelt utformet. Vi redegjør for hvilket innhold det gjelder, årsaken til at vi ikke følger kravene til universell utforming av ikt og hva det betyr for brukeren. Det er presentert i samme rekkefølge som kravene i WCAG 2.1-standarden.
HØGSKOLEN I ØSTFOLD kategoriserer innholdet som ikke er universelt utformet på panopto slik:

Prinsipp 1. Mulig å oppfatte

Informasjon skal være presentert på en måte brukeren kan oppfatte. Det vil si at informasjon ikke bare skal kunne oppfattes med én enkelt sans. For å se grafikk trenger du for eksempel en skjerm og synssansen. Derfor skal bilder ha en alternativ tekst, i følge WCAG. Tekst kan også bli presentert på mange ulike måter, blant annet som punktskrift, syntetisk tale, på skjerm, tolkes som tegnspråk eller som symbol. WCAG krever derfor at tekst blir brukt som alternativ til lyd, film og bilder.

Innhold som bryter kravet

Det er normalt ikke innhenting av data, men det kan åpnes for kommentarer. Vi har åpnet for kommentarer og vil vurdere om dette må deaktiveres eller om dette kan forbedres


Test og vurdering av nettstedet

Vi har testet og vurdert nettstedet internt, i kombinasjon med ekstern hjelp.

Om erklæringen

  • Tilgjengelighetserklæringen er sist oppdatert .
  • Tilgjengelighetserklæring for dette nettstedet ble opprettet første gang .

Arbeid med universell utforming av ikt

HiØ har laget en handlingsplan for universell utforming ved læringsmiljøet på HiØ 2020-2024. Handlingsplanens satsningsområder for perioden omfatter mål og tiltak knyttet til det fysiske og digitale læringsmiljøet, hvor deres virkeområder bygger opp under et helhetlig læringsmiljø som er åpent, tilgjengelig og mangfoldig. Disse to områdene er i planperioden valgt ut som prioritet med bakgrunn i blant annet skjerpede lovkrav til universell utforming av IKT og et tydelig engasjement fra studentene knyttet til økt tilgjengelighet av det fysiske læringsmiljøet. Handlingsplanen er forankret i høgskolens Aktivitetsplan og budsjett for 2019 og følges opp av institusjonens Læringsmiljøutvalg som en del av utvalgets årsrapport til Styret. Alle tiltak i handlingsplanen er ansvarliggjort på leder 2 nivå i organisasjonen.

Læringsstøttesenteret arbeider spesifikt ut mot fagansatte for å øke kompetanse knyttet til inkluderende undervisning (herunder universell utforming). I tillegg til at tematikken er en integrert del av basisstudiet i UH-pedagogikk, arrangerer seksjonen, i noen perioder ukentlig, workshops, kurs, webinarer og erfaringssamlinger med dette som tema. Disse arrangementene er både av spesifikk art (eks, Universell utforming i Canvas og MS Office) og mer generell art.

IT-tjenester ved HiØ vurderer forespørsler om ny programvare som ønskes av fagansatte. Vi har opprettet en arbeidsgruppe for IT-anskaffelser som vurderer en rekke kriterier bl.a GDPR, mulige overlappende behov, økonomi, samt om programvaren dekker kravene til universell utforming.